Hus och hem

Dags att förändra inredningen där hemma

Jag känner mig ständigt tvungen att förändra något i hemmet, jag blir aldrig nöjd med inredningen och börjar nästan tro att jag börjar bli smått manisk. Jag hade planerat en storstädning av garaget inför sommaren och nu är det snart juni och ingenting får man gjort som man tänkt sig. Jag kände mig oerhört frustruerad förra veckan över tanken att garaget skulle fortsättningvis se ut som en enda stor röra, att jag började städa ut allt skräp mitt i sommarvärmen, på en lördag dessutom. Klockan var tre på eftermiddagen och jag var helt genomsvettig och nästan gråtfärdig men trots det lyckades jag bli färdig med städningen! Som ni förstår, om ni kan läsa mellan raderna, så är jag väldigt stolt över att jag klarade detta trots att temperatursmätare visade 25C. Nu väntade det roliga, att skaffa ny led belysning i taket och vid garageuppfarten.

Svårt val mellan led panel och lysrör lampor

Jag hade först bestämt mig för vilka lampor som skulle installeras i taket men ändrade mig ganska snabbt efter att jag samtalat med ansvarig säljare hos Svealight. En led lampa sparar mycket energi och ger ett avsevärt bättre ljus så valet var enkelt när jag valde mellan lågenergi och led belysning. Jag var ursprungligtvis inställd på led lysrör 120 cm men insåg att det förmodligen vore smartare att sätta upp tolv stycken paneler. När jag skriver paneler så menar jag förstås led panel som är en elegant ljuskälla som är både snygg och funktionell på samma gång. Enda nackdelen med led panel belysning är att dom inte lika enkelt kan bytas ut och är lite mer omständiga att montera. Led lysrör är inte snyggt men funktionellt, och relativt billigt. Jag hann inte med garageuppfarten denna gång men det får bli av efter sommaren istället.